0Termék

Nincs termék a kosárban.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

A fantasztikus szódabikarbóna

A fantasztikus szódabikarbóna

Napjainkban egyre többen lesznek allergiások az élelmiszerekre és ezzel együtt megtapasztalják, hogy érzékenyek lesznek a tisztítószerekre is. Ha természetes, kemikália mentes mosó és tisztítószerekhez fordulunk nem lesz többé szükség arra, hogy műanyag csomagolások tucatjait és számunkra ismeretlen összetevőket hurcoljunk az otthonunkba.

Az első ilyen „csodaszer”, melyet bemutatunk az a szódabikarbóna!

De mi is a szódabikarbóna?

Nátrium-hidrogén-karbonát egy természetes anyag, amely ősidők óta használt tisztítószer. Felhasználható zsírfoltok, kávé- és teafoltok eltávolítására, edény- és sütőtisztításra, leégett ételmaradékok eltávolítására, csempe, mosdó, WC tisztítására.

Íme pár hasznos ötlet a felhasználásához:

Mosás:

  • Ingek: ecetből és szódabikarbónából keverjünk folyós pépet és mosás előtt kenjük fel a megsárgult vagy bekoszolódott ing kézelőit és gallérját. Ezzel mindenféle szennyeződés eltávolítható!
  • Vérfolt: szódabikarbónával szórjuk be, majd cseppenként annyi hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy jól kenhető kenőcs legyen. Hagyjuk a folton 15-30 percig, majd szivaccsal töröljük le.
  • Színes ceruza nyomok: enyhén dörzsöljük át szódabikarbónás kendővel.


Műanyag/műbőr kárpit ápolása:

  • Szódabikarbónás vagy ecetes oldatba mártott durva anyaggal kiszedjük a foltokat, majd átmossuk nagyon gyenge mosogatószerrel.


Házi dezodor:

  • Két kávéskanál szódabikarbónát keverjünk össze annyi vazelinnal és hintőporral, hogy kenőcs legyen belőle. Jól zárható tégelybe töltve, ugyanúgy használhatjuk, mint bármely izzadásgátló krémet. Pár csepp illóolajjal kedvünkre illatosíthatjuk.


Kutya fürdő helyett:

  • A kutyát nem kell mindig fürdetni! Elég, ha időnként szódabikarbónát dörzsölünk a bundájába és utána alaposan kikeféljük. Ez tisztít és dezodorál is egyben.


További ötletek: https://nowastehome.hu/ahimsa-szodabikarbona