0Termék

Nincs termék a kosárban.

Product was successfully added to your shopping cart.
Swipe to the left

A kertészkedés előnyei

A kertészkedés előnyei

Én hiszem, hogy a kertészkedés az egyik legnagyszerűbb hobbi a világon. Megmutatom, miért:

1. A kertészkedés a legolcsóbb módja, hogy sajátkezűleg termelt organikus élelmiszerhez juss.

Nincs abban semmi meglepő, hogy az organikus/bio élelmiszerek drágák, hiszen magasabb hozzáadott értéket képviselnek a piacon.

El se hinnéd, milyen jelentős összegeket spórolhatsz meg a saját veteményeskerttel, ha jól átgondoltan szervezel, mert kis befektetéssel is óriási terméshozamot érhetsz el.

A Nemzetközi Kertészeti Társaság kutatása szerint a jól átgondolt kertészkedés eredménye négyzetméterenként 3,4 kg termény (átlagosan) egy szezon alatt. Vegyünk egy teraszt, legyen 10 m2 az terület, amit cserepekkel, balkonládákkal kialakítunk rajta. Ez a kicsi terület 34 kg zöldséget és fűszert jelent évente. Ha egy 60 m2 veteményessel számolunk ez 204 kg friss, organikus termény is lehet.Fantasztikus, ugye?

Ha gyorsan növekvő és értékes fajtákat választunk egy több tagú család esetében évente százezreket is megspórolhatunk.

2. A kertészkedéssel kapcsolódsz a természethez és a saját élelmiszered forrásához.

A friss levegőn töltött idő nagyszerű hatással van, nemcsak a testünkre, de az elménkre is.

Ha beiktatunk pár pillanatot kertészkedés közben és csak megfigyeljük a természet hangjait és színeit, kezünk érintkezik a növényekkel és a talajjal, különleges relaxációs élményben lesz részünk. Kutatások is igazolják, hogy a heti szinten kertészkedők élettartama 5 évvel hosszabb, mint a nem kertészkedő társaiké.

Amikor saját magad is megtapasztalod, mennyi időt és energiát és vizet kell befektetned egy fej brokkoli megtermesztéséhez kevésbé fogsz pazarolni és hulladékot termelni, nem csak a kertben, de az élelmiszerek és az otthonod terén is, ami nemcsak a gondolkodásmódodon változtat, de mellékesen pénzspóroláshoz is vezet.

3. A kertészkedéssel egyszerre leszel önellátó és segíted a környezetvédelmet.

Amíg a saját kertedből látod el magad, addig nincs szükség, hogy ezeket a terményeket más országokból vagy kontinensekről fuvarozzák a boltokba és neked sem kell elkocsikáznod értük.Amikor a saját zöldségedet vagy gyümölcsödet fogyasztod, nincs káros anyag kibocsátás, mert nem csücsül ezekből semmi egy dízel meghajtásos hűtő kocsiban, nem kerül fűtött, hűtött boltokba napokra, amíg meg nem vásárolja valaki a polcokról. A vásárlások csökkenésével ezek a boltok kevésbé fognak bízni abban, hogy az általuk rendelt áru elfogy, kevesebb lesz a további rendelés, a hulladék, az ételpazarlás és a környezetszennyezés.