A BIOCSÍRÁK igazi szuperélelmiszerek, amelyeket otthon termelhet meg! Kísérje végig otthon a növénykék fejlődését!
A csíráztatás folyamatának előnye, hogy bizonyos tápanyagok jobban elérhetővé válnak a szervezet számára, és több jótékony hatású enzim található bennük. Pl. az antioxidáns hatású rutin mennyisége 10-szeresére nő 3 nap csíráztatás után. Nagyszerű C, K és B vitaminforrás, gyorsan és könnyen nő. Egyes csírák sok fehérjét, esszenciális zsírsavat és rostot tartalmaznak.
Mag csíráztatásához csak vízre és egy speciális szűrős tetejű edényre van szükség! Ajánljuk a BLUMEN csíráztató edényt.
Az üvegbe tegyen 1-2 kanál magot.
Az edénybe annyi vizet enged, hogy ellepje a magokat, így áznak 12 órát.
Ezután naponta 2x vizet kell cserélni és az üveget világos helyre tenni lefelé fordítva, hogy a felesleges víz kifolyhasson.
Ha megjelentek a csírák, pár nap növekedés után fogyaszthatók!