Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bolygóbarát Valentin-napi ajándék ötletek

Bózvári Eszter
Bolygóbarát Valentin-napi ajándék ötletek

Ha meg kellene határoznom a Valentin-naphoz való hozzáállásomat, akkor azt mondanám, hogy aranyosnak találom, hogy van egy nap, amikor agyon szivecskézzük a szeretteinket, másrészről az elüzletiesedett oldalát nem szeretem, hiszen éppen csak túléltük a karácsonyt és tessék, megint...

Hoztam pár ötletet, ami zöld, praktikus és ökobarát módja is lehet idén, hogy kifejezd a szeretetedet!

1. Ehető Valentin-nap!

A vegán édességek, mint a linzer szivecskék, biztosan hulladékmentes megoldást jelentenek, hiszen az utolsó morzsáig elfogynak és elkészítésükkel megmutathatod odaadó és gondoskodó oldaladat is. Csokoládé krémmel vagy házi lekvárral töltve a legfinomabbak.

2. Vásárolj etikus kereskedelemből és őserdő barát termesztésből származó csokoládét és bort

Akár egyedülálló vagy, akár nem, ezen a napon biztosan közelebb kerülsz egy kis csokoládéhoz és/vagy borhoz. Azt azonban kevesen tudják, hogy a kakaótermesztéshez komoly etikai és környezetvédelmi problémák is társulnak. Ezért fontos, hogy amikor választas, akkor keresd a megfelelő jelzéssel ellátott termékeket.

Amikor bor választás előtt állsz keresd az organikus és biodinamikus termesztésből származó borokat. Azt tudtad, hogy az így készült boroknál a szőlőtőkék között meghagyják a beporzó rovarok számára a természetes élőhelyet és extra madár odúkat helyeznek ki?

 

 

3. Gondolkodj "helyiben"

 Ha vásárlásra adod a fejedet, vagy éppen romantikus terveid egy étterembe vezetnek, mindig gondolkodj helyben! Számos kézműves bolt, pékség és díszműves található valószínűleg a te lakhelyed körül is. Vásárlásoddal támogathatod őket és közben egy nem mindennapi élménnyel vagy tárggyal lepheted meg magatokat. 

Cikkünkben már írtunk azokról a gödöllői helyekről, amelyek különösen fontosnak tartják a környezetvédelmet, erről ITT olvashatsz bővebben.

 

4. Adhatnál digitális tartalmat

Számos digitális szolgáltatás létezik, a podcast-csatornáktól a hangoskönyvekig, az online jógaórától a streaming szolgáltatásokig.

Szeret főzni vagy érdeklődik az asztrológia iránt? Már be is fizetheted egy online órára!

Hatalmas előnye az ilyen ajándékozásnak, hogy teljesen hulladékmentes, mert még a hozzá tartozó kódot vagy kupont is elküldheted digitálisan emailben vagy üzenetben. Kedvesednek ki sem kell mozdulnia otthonról, így még a közlekedésből eredő károsanyag kibocsátás is nulla lesz.

 

5. Küldd el a tökéletes GIF-et!

Egy személyre szabott üzenet biztosan nem végzi majd a szemetes kukában.

 

via GIPHY

 

6. Tegyél ma valami extra kedveset

Talán főzhetnél ma egy finom vacsorát, vagy kivételesen kivihetnéd a szemetet (persze szelektíven válogatva és komposztálva, amit csak lehet :)) Vagy felhívhatnál egy régi ismerőst, akiről már ezer éve nem hallottál. Biztos vagyok benne, hogy egy kedves gesztussal megmutathatod, hogy miről is kelle, hogy szóljon valójában.

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos tippek
Az oldal tetejére