Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fenntartható ajándékok NYÁR - amikre nem is gondolnál

2023. 06. 14. 00:00:00
Fenntartható ajándékok NYÁR - amikre nem is gondolnál

Sokszor adódik alkalom arra, hogy ajándékot adjunk. Akár egy nyaralási lehetőséget viszonzunk egy kis meglepetéssel, akár szülinapra viszünk valamit, van arra lehetőség, hogy olyat nyújtsunk át, ami nem a felesleges, elpasszolandó tárgyak tömegét növeli. 

Cikkünkben tippeket adunk, valamint érdekes és kimondottan környezetbarát ajándék ötleteket ajánlunk!

A sikeres meglepetés személyre szabott

 

Nagy különbség van az ‘Úristen, holnap vinni kell valamit, még beugrok ebbe a két boltba’ és az átgondoltan választott ajándék között. 

Ha örömet akarunk szerezni, abból induljunk ki, mit szeret a másik fél csinálni, milyen a stílusa. Nincsenek tipikus férfi és tipikus női ajándékok, mint ahogy a gyerekeknek sem jó bármilyen fiús-lányos játék. 

Ha foglalkozunk a témával, ha kicsit érdelődünk családi, baráti körben, az nagyon meghálálja magát. 

 

Élményajándékok - érdemes átgondolni

 

Divatos élményt adni ajándékba, és sok esetben ez a gesztus kicsit természetesebben hat, kevésbé anyagias jellegű - például ha egy tanárnak hálálnánk meg a munkáját. 

Arra fontos azonban itt is gondolni, hogy ne olyat adjunk, aminek a kuponját tanácstalanul forgatja az illető, majd elpasszolja valakinek, mielőtt lejárna. 

Aki nem tud lovagolni, netán fél a nagyobb állatoktól, ne kapjon kupont lovas élményhez; vagy éppen aki nem tudja szabaddá tenni magát egy távolabbi úticélhoz, ne az ország túlfelén élvezhesse a meglepetést. 

Elengedhetetlen, hogy jól ismerjük a másik felet, hogy igazán örömet tudjunk szerezni. Néha tehát egyszerűbb tárgyi ajándékot választani. 

Az ajándékon sose spóroljunk, egy szép meglepetés évekig megmelengeti az ünnepelt, megajándékozott szívét. 

Egy ötlet: ha éppen nem telne rá, adhatunk komolyabb dolgot közösen, másokkal összedobva a pénzt.

 

Kedves meglepetések - minimális ökológiai lábnyommal

 

Az alábbi ötletek talán segítenek, hogy örömet okozz. Ami fontos, csak olyan dolgokat találsz a kínálatunkban, amelyeket környezetkímélő módon készítettek, csomagoltak. 

 

Csíráztató edény 

 
 • Kinek ajánlható a csíráztató üvegtál?
  Mindenkinek, aki szeretne egészségesebben táplálkozni, aki nyitott a nem hagyományos fogásokra, aki szereti a zöldféléket. Tökéletes ajándék vegetáriánusoknak, vegánoknak, vagy éppen azoknak, akik betegségen estek át és egészséges ételekkel kell támogatniuk a szervezetüket.

 • Kinek ne vegyük?

Érdemes előzetesen megtudni, nincs-e már a háztartásban csíráztató tál vagy edény. Aki a marhapörkölt-fehér kenyér vonalon mozog, annak sem testhezálló ajándék.

 

Light My Fire Scout 2.0. kültéri öngyújtó szett

 • Kinek ajánlható? 

Ez egy vagány ajándék férfiaknak, főleg, ha outdoor hobbit űznek, például túráznak, hegyi kerékpároznak, vadásznak, horgásznak. A legmostohább időjárási körülmények közt is beválik, nagyon hasznos ajándék lehet. Nőknek is bátran adhatjuk, ha ilyen az életmódjuk. 

 • Kinek ne vegyük?

Kamaszoknak, gyerekeknek nem ajánlható. Ha valaki a város közepén él és szabadidejében maximum belvárosi éttermekbe, mozikba jár, az sem veszi hasznát. 

 

Ásványi ékszer

 • Kinek ajánlható? 

Ékszerből, kiegészítőből soha nem elég. Egy igazán szép, minőségi darab, ami nem a szezon divatjához kötődik, szinte bárkinek jó. Egy fülbevaló biztos, hogy fog menni valamelyik szetthez színben. A természetes anyagú, nikkelmentes, arany vagy ásvány ékszerek az érzékenységben szenvedőknek is tökéletesek. Kínálatunkban nagyon sok környezettudatos ékszert találsz.

 • Kinek ne vegyük?

Ha valakinek nagyon egyedi a stílusa, vagy sosem látunk rajta ékszert, azzal ne próbálkozzunk. Vannak férfiak is, akik viselnek ékszert. De számos férfi csak a hagyományosabb, maszkulinabb kiegészítőket hordja, például karórát.

 

Óratároló 

 • Kinek ajánlható? 

Egy álom ajándék férfiaknak! Ha Neked is gondot jelent a férfi családtagokat, ismerősöket megajándékozni, válaszd ezt a igényes, kihajtogatható bőr óratárolót. A legjobb azoknak, akik szeretik, megbecsülik a karóráikat, főként ha értékes darabjaik is vannak. Ez a tok véd a portól, nedvességtől. Ha valakit kevésbé ismersz, és nem adnál neki intimebb ajándékot - mivel például tanár, távoli rokon - ez egy elegáns megoldás.

 • Kinek ne vegyük?

A válasz egyszerű: akinek nincs karórája, az nem tudja használni. 

 

Hangtál együttes

 • Kinek ajánlható? A tibeti kultúrából származó hangtálak hatása ma már széles körben ismert. Ennek az eszköznek a hangja harmonizálja az energiát, tisztítja a teret, segít meditatív, ellazult állapotba jutni. Egy elfoglalt menedzsernek, akinek jó, ha ki tud kapcsolódni éppúgy hasznos ajándék, mint bárkinek, aki már valaha jógázott, meditált. Sokan szívesen látják a környezetükben a keleti kultúrához kötődő tárgyakat, kiegészítőket, ők is örülni fognak a hangtál együttesnek

 • Kinek ne vegyük?

Annak, akit semmilyen spirituálisabb dolog nem érint meg, aki idegenkedik a buddhista kultúrától.

 

Qwetch rozsdamentes acél palack

 • Kinek ajánlható? Férfiasabb és nőiesebb fazonokban találod meg, mindkét nemnek beválik ez a meglepetés. Rendkívül praktikus, dupla fala segítségével 12 órán át melegen és 24 órán át hidegen tartja az italt. Ez az igényes ajándék jolly joker csaknem mindenki esetében. Az acél ivópalack kimondottan környezetbarát. Használatával kíméljük a környezetet: éveken át használható, és nagyon sok PET palackot kivált.  

 • Kinek ne vegyük?

Esetleg annak, aki nem vinne magával ivópalackot sehová, vagy annak, akinek már van palackja. 


 
Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos tippek
Az oldal tetejére