Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

hasznos tippek

Öt fontos tudnivaló a növényi tejekről

2023. 07. 27. 13:40:10

Nem luxuscikk a növényi tej, hanem egy nagyon egészséges tej alternatíva, ami hozzájárul ahhoz, hogy visszaszorítsuk a nagyüzemi állattartást, annak minden hátrányával együtt. 

Lássuk, mit tudhatunk a témáról, és hogy hogy készíthetjük el otthon magunknak olcsón ezt a finom italt.

Zero waste avagy hulladékmentesség otthon

2023. 07. 05. 13:10:28

A zero waste felkapott fogalom, de valójában mit is jelent? 

A lényege dióhéjban, hogy nem az a fontos, hogy szelektíven gyűjtsük a szemetet, hanem elsődlegesen az, hogy ne is keletkezzen szemét, minél kevesebb hulladékot ‘termeljen’ a háztartásunk.

Ha egy kicsit visszatekintünk: a városok kialakulásával és növekedésével kezdett az egész kérdés problémává válni, kezdték elődeink szeméttelepre hordani a hulladékot a járványok megelőzése érdekében. 

Az 1960-as, 70-es évektől indult el a szelektív gyűjtés. Ez egy módszer, ami remekül hangzik, de sajnos önmagában nem megoldás.

Hogy készülj egy igazán zöld kerti bulira?

2023. 06. 28. 14:30:57

Nyáron a legjobb együtt lazulni a barátokkal, a családdal a kertben, vagy akár egy parkban, réten. Ilyenkor számos alkalmat ünnepelhetünk: tarthatjuk a zöldben a ballagási bulikat, vagy a szülinapokat. Ha a kínálatunkból válogatsz, a jó hangulat mellett a lehető legkevesebb hulladék és a természet védelme is garantált lesz.

Fenntartható ajándékok NYÁR - amikre nem is gondolnál

2023. 06. 14. 00:00:00

Sokszor adódik alkalom arra, hogy ajándékot adjunk. Akár egy nyaralási lehetőséget viszonzunk egy kis meglepetéssel, akár szülinapra viszünk valamit, van arra lehetőség, hogy olyat nyújtsunk át, ami nem a felesleges, elpasszolandó tárgyak tömegét növeli. 

Cikkünkben tippeket adunk, valamint érdekes és kimondottan környezetbarát ajándék ötleteket ajánlunk!

AHIMSA MOSÓPARFÜMÖK (2.rész) - VÉLEMÉNYEK

2023. 04. 18. 19:38:50

Mi is az a mosóparfüm?

Az AHIMSA mosóparfüm egy olyan öblítő helyettesítő termék, amely kis üvegben kerül forgalomba, így kevesebb a csomagolás és a hulladék. A könnyed tavaszi szellő illattól, a fűszeres Kasmír virágon át, a gyümölcsös barackig, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A próba csomag 10 ml-es üvegekben kapható, mely 15-20 mosáshoz elegendő adag, így bárki bártan kipróbálhatja ezt az egyedülálló terméket, mely remek alternatívája a hagyományos öblítőknek.

Az ökotudatos vásárlók kedvence - a mosóparfüm (1.rész)

2023. 04. 12. 10:29:06

A mosás alapvetően arra szolgál, hogy megtisztítsuk a szennyeződéstől a ruháinkat. 

A rengeteg reklám a neten, tv-ben mind azt sugallja, itt nincs vége a ruhák ápolásának, csak úgy tudunk puha és kellemes illatú, állagú ruhadarabokhoz jutni, ha öblítőt is használunk. Erre egy alternatív megoldásként mutatjuk most be a mosóparfümöt. 

Éppúgy, ahogy hajmosás után kötelezően ajánlják a hajbalzsamot, zuhanyzás után a testápolókat a reklámok - valójában az öblítő alkalmazása egy mesterségesen kialakított szükséglet. Ha kipróbáljuk ezek nélkül a szerek nélkül, rájövünk, feleslegesen vásároltunk, és feleslegesen termeltünk hulladékot. 

Környezetbarát és finom - a karfiolpizzától a tabuléig

2023. 03. 22. 10:49:29

Ha egészségesen szeretnél élni a családoddal, és a bolygónk erőforrásait is kímélni szeretnétek, az étkezés terén érdemes új dolgokat kipróbálni. A gyerekek meglepő módon szívesen fogadják például a bulgurból, csicseriborsóból készült ételeket, ha ezzel is találkoznak.

 

Ismerős lehet az érv, hogy azért készülnek otthon hagyományos fogások - sült krumpli, hús, tészta - mert annak van sikere. 

Valóban vannak, akik nehezen szakadnak el a klasszikus ízektől, de a gyerekek kellően rugalmasak ahhoz, hogy a finom és egészséges alternatív fogásokat is megkóstolják. 

A vegetariániumusra nem lehet rábeszélni senkit, ám tény, hogy a zöldséget-gyümölcsöt és gabonát felhasználó étkezés lényegesen környezetkímélőbb (persze ha nem Peruból jön az alapanyag). 

 

Egy másik érdekesség, hogy eleink egyáltalán nem kolbászon és csülkös bablevesen éltek. 

A hagyományos magyar paraszti konyha nem volt igazán hús alapú, hiszen ilyet csak disznóvágáskor, ünnepkor ettek. 

Az asztalra hétköznapokon puliszka, cibere - egy erjesztett, korpából készült ital -, kukoricakása, kenyér került. A magyaros konyha híres fogásait inkább a 19.-20. századi vendéglős kultúra alakította ki.

 

Érdekes köreteket és húspótlókat ajánlunk most Nektek, amelyeket fém ételhordóban, némelyiket mosható uzsonnás zacskóban hozni-vinni is lehet. Egy ilyen egészséges finomság akár remek fenntartható ajándék ötlet is lehet.  

Gödöllő és környéke -  a legjobb ökotudatos helyek! 

2023. 02. 15. 09:29:21

 

Nagyon fontos számunkra, hogy a vállalkozásunk Gödöllőn működik. Ebben a cikkben a környékünkön élőknek szeretnénk zöld tippeket adni, és mindazoknak, akik megfordulnak itt. 

 

Hiszünk abban, hogy a zöld gondolkodás egyik alapja a hazai termelők támogatása, a helyben vásárlás, a lokális közösségek, kapcsolatok erősödése. 

Ha nem utaztatjuk feleslegesen még többet a termékeket, illetve ha helyi termelőhöz járunk, azzal kevésbé terheljük a környezetet. 

Nemrég cikkeztek róla, hogy akár a húsfogyasztás is lehet fenntarthatóbb, “zöldebb”, mint a vegán étrend. Vannak olyan élelmiszerek, mint például az avokádó, amelyek nagyüzemi termelése károsítja a környezetet és sok energiával jár a szállítása.  (Bár hozzá kell tenni, a marhahús előállítása messze a legnagyobb karbonkibocsátással jár.)

 

Vállalkozásunk környékén szerencsére számos helyen lehet környezetbarát és bio termékeket kapni, lokális termelőktől vásárolni - lássunk pár tippet! 

Energia- és ételpazarlás megelőző tippek - kezdőknek is

2023. 02. 03. 10:50:23

Az új évet kezdhetjük tudatosabb, takarékosabb életmóddal és háztartásunk átgondoltabb vezetésével. Nagyon jól járunk anyagilag, és sokat teszünk a környezetünkért, ha a konyhában is megfogjuk az ételpazarlást. 

 

Már az is egy komoly környezetvédő lépés, ha csak annyit vásárolunk, amennyit felhasználunk és ami tényleg szükséges: mosószerből, takarítószerből és élelmiszerből is. 

Miben mások a natúr kozmetikumok, szappanok?

2023. 01. 19. 09:28:59

Ősztől tavaszig sokkal többet vagyunk zárt helyen, és ilyenkor a kikapcsolódáshoz nagy segítség egy kellemes fürdő vagy kényeztető testápolás. 

Ha mindezt természetes anyagokat használva tesszük, nem terheljük a környezetet és ez az egészségünknek is sokkal jobb. Természetesen egész évben relaxálhatunk és szépülhetünk natúr termékekkel. 

De mik a natúrkozmetikumok előnyei? 

Az oldal tetejére