Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogy készülj egy igazán zöld kerti bulira?

Hogy készülj egy igazán zöld kerti bulira?

Nyáron a legjobb együtt lazulni a barátokkal, a családdal a kertben, vagy akár egy parkban, réten. Ilyenkor számos alkalmat ünnepelhetünk: tarthatjuk a zöldben a ballagási bulikat, vagy a szülinapokat. Ha a kínálatunkból válogatsz, a jó hangulat mellett a lehető legkevesebb hulladék és a természet védelme is garantált lesz.

Pár jó ötlettel spórolni is tudsz

Egy hangulatos kerti partihoz nem feltétlenül kell egy menő dizájnboltban bevásárolni, sokkal jobban kijössz anyagilag és személyesebb, viccesebb is lesz a buli, ha otthon készíted el a dekorációt. Nem kell nagy kulisszagyártásra gondolni: 

  • A meglevő mutatósabb befőttesüvegekbe tehetsz gyertyákat, vizes tálakba úszó mécseseket. (Ha gyerekek is vannak, valakinek mindig oda kell figyelni a nyílt lángra.) 

  • Üres palackokat is használhatsz dekorációként, de akár színes vödrökbe is teheted az italokat - ez megalapozza a hangulatot. 

  • Levelekből, virágokból, gallyakból is készíthettek a családdal szép dekorációt, ezek például lelógathatók a fákról a kertben. 

  • Ne használjatok lufit sem gyerek- sem felnőttbuliban. Ma már szerencsére egyre többen felhívják a figyelmet arra, hogy a héliumos változatok elengedve károsítják a természetet, de a lufikból mindenképp gyorsan műanyag hulladék lesz.

 

Önfeledt ragyogás környezetkímélően

A szabadtéri öko buli feldobható természetbarát, biológiailag lebomló, csillámló glitterekkel is a legkülönbözőbb színekben. Nemcsak arcfestésre, sminkelésre alkalmasak ezek a csillámok, egyedi ünnepi dekorációt is készíthetsz belőlük.

 

Ünnepeltek valakit, és ajándékra is szükség van? Rengeteg ötletet találsz a fenntartható ajándékok között, az ásvány ékszerektől a Qwetch acél thermo ivópalackokig.

 

Egy plusz tipp: ha natúr, szép, természetesen virágzó kertben szeretnél vendégeket fogadni, ahol a beporzók is otthont találnak, ültesd el a méhdoktor virágkeveréket a telek egy napos részén!

 

Mindenki hozhat saját evőeszközt

Nemcsak olyan batyubál lehetséges, ahol a vendégek hozzák az enni-innivalót, megkérheted a meghívottakat arra, hozzanak saját evőeszközt. Ezzel kikerülheted, hogy el kelljen dobni a műanyag evőeszközt. Vagy adhatsz a vendégeknek fém kés-villát, de ajánljuk esztétikus bambusz evőeszközeinket is ugyanerre a célra.

 

Ha a legfenntarthatóbb kellékeket keresed, próbáld ki a biológiailag lebomló bambusz koktélszalvétát és papírtörlőt!

Miért bambusz, ha a papírszalvéta és papírtörlő alapanyaga fa? 

A bambusz harmincszor gyorsabban nő, mint egy átlagos fa, sokkal több széndioxidot köt meg és több oxigént termel, így még inkább érdemes ezt használni alapanyagként - igazi zöld választás.

Bambusz konyhai papírtörlőnk rongyolódás, morzsálódás nélkül tisztít. Gyártása során nem találkozott műtrágyával, gyomirtóval, klóros fehérítővel, BPA-val, illatanyaggal.

Gyönyörű, természetes mahagóni saláta szervírozó szettünkkel és kókusz tálunkkal megkoronázhatod az étkezést. 

 

Egy felnőtt bulit feldob a himalájai só stampedli készlet, különösen tequilázáshoz nagyon feelinges. Különleges módja ez a tequila fogyasztásának, hiszen a poharak sóból készültek. 

Egy szolidabb piknikhez igényes kínai porcelán teáskészletünket érdemes beszerezned. 

 

Egészséges csírasaláta pár órája leszedve

A saját bio termésedet is kínálhatod a kertből vagy a balkonról a vendégeknek. Rengeteg csíráztatható magot találsz a kínálatunkban, a fitness keveréktől a brokkoliig. Ezek napok alatt megnőnek, és ha időben elkezded a csíráztatást, a bulira már salátába teheted, vagy díszítheted vele a szendvicseket is. Természetesen más organikus vetőmagokat is kínálunk.

 

Az otthoni csíráztatáshoz és mikrozöldség termesztéshez itt írtunk jótanácsokat

 

Egy zero waste kerti parti végén bizonyára sokkal kevesebb lesz az, amit ki kell dobni, de ezeket is összegyűjtheted környezetbarát módon. 

Lehet, hogy neked is fejtörést szokott okozni a hagyományos műanyag zsákos szemétgyűjtés, amikor még egy plusz zacskót ‘utánadobsz’ a sok szemétnek? Sokféle méretben rendelhetsz akár komposztolásra is alkalmas bio hulladékgyűjtő zsákot.

 

Jó bulizást!  laugh

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos tippek
Az oldal tetejére