A borsó az egyik legértékesebb hüvelyes zöldség. Tápláló, hasznos fitonutrienseket (növényi tápanyagokat), ásványi anyagokat, vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz.
A friss borsó nagyszerű folsav-forrás. 100 g-ban 65 mcg folsav van, azaz a napi ajánlott bevitel 16%-a. Ez a B-komplex vitamin a sejteken belüli DNS-szintézishez szükséges.
A terhesség idején bevitt folsav segít megelőzni a velőcső-záródási rendellenességeket a magzatnál.
A borsó gazdag aszkorbinsavban is (C-vitamin). 100 g borsóban 40 mcg C-vitamin van, ami a napi szükséglet 67%-át fedezi. A C-vitamin egy erős, természetes, vízben oldódó antioxidáns. A C-vitaminban gazdag zöldségek erősítik a szervezet ellenállóképességét a gyulladásokkal szemben, és kisöprik a káros szabad gyököket a testből.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen.
Származási hely:
Észtország Seffers Organikus Farm