A napraforgó csíra mogyoró ízű. Sok vitamin és ásványi anyagot tartalmaz, magas a fehérje-és olajtartalma. Többek között A, B1, B2, B6, B12, D, E, F, K vitamint, ásványi anyagokat (kálcium, foszfor, vas, magnézium, kálium, cink, nátrium, réz) enzimeket és illóolajat tartalmaz (kb. 40% olajat), mely telítetlen zsírsavakban gazdag.
Fogyasztás előtt tisztítsuk meg a mag héjától a csírákat. Kiváló sajtokhoz, joghurtban, túróban, és saláta keverékben.
Vetés: egész évben.
Egy tányér csíra előállításához 1-2 evőkanál mag elegendő.
A csíráztatás megkezdése előtt javasolt a magot 4-8 órára beáztatni.
Csírázási idő: 5-6 nap.
Tárolás:
száraz, hűvös helyen.
Származási hely:
Észtország Seffers Organikus Farm