0Termék

Nincs termék a kosárban.

Product was successfully added to your shopping cart.

Prima pajzsmirigy gyorsteszt

Cikkszám: 5999565291563

A Prima Home Test otthoni gyorstesztje a pajzsmirigy alulműködés kimutatására szolgál, csupán pár csepp vérből. A pajzsmirigy alulműködés teszt a vér TSH szintjét méri, és így lehetővé teszi a pajzsmirigy rendellenes működésének kimutatását. Használata egyszerű és gyors.

A pajzsmirigy alulműködésre utaló tünetek lehetnek például a fáradtság, levertség, depresszió, terméketlenség, hízás, bőrszárazság, töredező haj, székrekedés, nők esetében menstruációs problémák. Ezek jelentkezésekor érdemes elvégezni a pajzsmirigy alulműködés gyorstesztet.

MI AZ A TSH?

A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH, más néven tirotropin vagy tirotrop hormon) az agyalapi mirigy elülső lebenyében termelődik és szabályozza a pajzsmirigy kiválasztását. Amikor a TSH stimulálja azt, a pajzsmirigy tiroxint (T4) és trijódtironint (T3) termel és szabályozza a szervezet energiatermelését és raktározását. Ha a vérben a pajzsmirigy-hormon szintje a normálisnál alacsonyabb, az elülső lebeny reagál és növeli a TSH szintet a pajzsmirigy további stimulálására. Tehát a TSH koncentráció növekedése a vérben általában a pajzsmirigy aktivitásának csökkenését jelzi, ami betegséget jelez, ez a hypothyreosis, vagyis a pajzsmirigy alulműködés. A hypothyreosis a leggyakoribb pajzsmirigy-rendellenesség. Ez érinti a férfiakat és a nőket egyaránt, (a nők körében gyakrabban fordulnak elő), és egy olyan kóros állapot, amelyet genetikai hajlam jellemez. A hypothyreosis tünetei a következők: fáradtság, elhízás, száraz bőr, depresszió, állandó székrekedés és a szabálytalan ciklus a nőknél.

Elérhetőség: Raktáron

4 250,00 Ft
Visa Electron MasterCard Electronic Maestro

Leírás

HOGYAN MŰKÖDIK A PAJSZMIRIGY ALULMŰKÖDÉST KIMUTATÓ TESZT?

A pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) szabályozza a pajzsmirigy működését. Ha a teszt eredménye pozitív, a TSH koncentrációja 5 µIU / ml felett van, így valószínű, hogy a pajzsmirigy működése csökkent. A teszt a WHO NIBSC 81/565 harmadik nemzetközi szabványa szerint kalibrált.

HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TESZTET?

A teszthez szükséged lesz pár csepp kapilláris, azaz hajszálerekből származó vérre. Ezt bárki biztonságosan, egyszerűen és gyorsan egy apró szúrással leveheti az ujjbegyéből. A termék tartalmazza azt a pipettát, amivel a teszthez szükséges mennyiségű vért össze tudod gyűjteni, se többet, se kevesebbet. 

MIKOR HASZNÁLHATOM A TESZTET?

Ha hypothyreosis tünetek vannak jelen (pl. fáradtság, depresszió vagy hideg érzés, súlygyarapodás, száraz bőr, törékeny haj, tartós székrekedés vagy nőknél szabálytalan ciklus), ajánlott a pajzsmirigy-aktivitás szűrése. A pajzsmirigy teszt elvégezhető a nap bármely időpontjában. A tesztet nem lehet és nem szabad elvégezni, ha jelenleg pajzsmirigyhormon-kezelésben részesülsz. A TSH szintje fiziológiásan a kimutatható szint fölé emelkedhet terhesség alatt, így pozitív eredményt ad még ha nincs is hypothyreosis.

Vélemények

  1. Legyen Ön az első aki véleményt ír erről a termékről

Írja le saját véleményét

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

Értékelés