Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rólunk

Üdvözöllek az oldalon!

 

Kik vagyunk?

 

Eszter vagyok, családommal működtetem ezt a környezettudatos online kereskedést. 

2009 óta létezik a vállalkozásunk, webshopunk 2019-ben nyílt meg. 

Gödöllő kertvárosában van az irodánk és a raktárunk egyben, és nagy örömmel tölt el, hogy energiaellátásunk ma már napenergiáról működik.

 

Elmondhatom magamról, hogy elhivatott környezetvédő vagyok, foglalkozásként is ezt választottam. 

Biomérnök és környezetvédelmi szakjogász végzettségem van, tagja vagyok a Magyar Mérnökkamarának. 

Hulladékgazdálkodási szakértői, víz- és földtani közeg védelem szakértői, klímavédelmi szakértői jogosultsággal rendelkezem. 

 

Mi az inspirációnk? 

 

A kiindulási pontot az adta, hogy első gyerekem születése után ételallergiák kezdtek nálam kialakulni. Bár minden diétát, előírást betartottam, mégsem lettem jobban. Kikapcsolódásként, és mivel a gyerekekkel évekig otthon voltam, sokat kertészkedtem velük - a saját zöldség és gyümölcs megtermesztése a mai napig nagy örömmel tölt el, feltölt lelkesedéssel, energiával. 

Azt figyeltem meg, hogy a kertben, a természetben sokkal jobban vagyok, és a házban érzem rosszabbul magam.  

Elkezdtem foglalkozni a mikroműanyagok témakörével, erdőterápiával, rengeteg szakirodalmat olvastam, és ennek hatására a műanyagokat és vegyszereket fokozatosan kiváltottuk a saját életünkben. 

Egyre több barát, családtag érdeklődött a természetbarát termékek iránt, amiket ezek helyett használtunk, és az ő kéréseik nyomán indítottam el a Nowastehome környezettudatos webshopot. 

 

Azt szeretném, ha minél többen könnyedén hozzájutnának mindazokhoz a praktikus termékekhez, amelyek fenntarthatóvá teszik a háztartást, és hozzájárulnak az egészségünkhöz. 

 

Külön öröm és büszkeség a számomra, hogy mindhárom gyermekem kiveszi a részét a munkálatokban: Eszter lányom videókat készít, Dodó fiam rengeteget segít a termékfotózásban, Bella kislányom pedig a leltározás és hulladék szelektálás nagy hőse.

 

Milyen termékek kerülhetnek be a kínálatba? 

 

A webshopban kínált zöld termékek 80%-át mi is használjuk a mindennapokban, és azért ajánlom ezeket, mert beváltak. Az egyes darabok leírásában sok esetben a saját tapasztalatainkat osztom meg.

Megszámolni se tudom, hány termék esett ki a próbák során az évek alatt. 

 

A szakmai tapasztalatom nagyban segít abban, hogy megtaláljam azokat az árucikkeket, amelyek valóban környezettudatosak és jól használhatóak egyben. Ilyeneket nem is olyan könnyű előállítani, ezt a szakmában töltött évek visszaigazolják számomra, de szerencsére nem lehetetlen. 

Örök ‘küldetésem’ például a hagyományos, nem környezetbarát konyhai csomagolóanyagok egészséges alternatívájának keresése. Most az alufólia legoptimálisabb kiváltását érzem kihívásnak.  

 

Fontos szempont, amikor valamit beválasztunk a Nowastehome kínálatába, hogy az adott termék segítsen valamilyen környezetszennyező viselkedést kiváltani.

Nagyon odafigyelünk, hogy olyan cégektől szerezzük be, amit kínálunk Neked, akik valóban nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra: környezetbarát módon járnak el a gyártási folyamatok során, a szállításkor vagy az alapanyagok gondos megválasztásával. 

 

Örülünk, hogy elmondhatjuk, hogy sok partner cégünk ezeken túl is gondot fordít a környezet megóvására, például minden x eladás után fát ültetnek, vagy környezetvédelmi alapokat támogatnak bevételük egy bizonyos hányadából.

 

Mit nyújtunk Neked?

 

Nálunk személyre szóló kiszolgálást kapsz. Szeretném, ha élmény lenne itt vásárolni, és elégedett lehetnél azzal, amit beszereztél a Nowastehome kínálatából, ha boldogsággal töltene el nap mint nap a termékeink használata. 

 

Épp ezért válogatjuk meg gondosan a kínálatunkat, adunk minél több hasznos és hiteles információt, és válaszolunk a kérdéseidre. 

 

Szeretnék közreműködni abban, hogy igazi zöld háztartást sikerüljön kialakítani minél többeknek, a fenntartható fogyasztás útján. Mindannyiunkban erősödjön a felelősségtudat a környezetünk iránt, és egy jobb és egészségesebb jövőt alakítsunk ki együtt. 

 

Környezetbarát otthon - nem túl nagy vállalkozás ez? 

 

Nálunk csupa jól bevált, örömmel használható dolgot találsz, és ha kérdésed van, szívesen segítek!

Kicsiben is elkezdheted a tudatos vásárlást, a zero waste életmódot. 

Válassz műanyagmentes, fenntartható termékeket, vagy próbáld ki a biointenzív kertészkedést. Tévedés, hogy a környezettudatos életmód bonyolult vagy kényelmetlen. 

 

Pár tipp, hogy ne okozzon gondot a váltás egy természetesebb, zöldebb életmódra: 

  • Apró lépés, de rengeteget jelent a környezetnek, ha magaddal hordasz egy többször használható szatyrot a műanyag zacskók helyett. Minden táskádba tehetsz egy ilyet.

  • Könnyen kivitelezhető lépés lehet a fogkefe lecserélése. Meg fogsz lepődni, milyen jók a bambusz fogkeféink - nézd meg a fürdőszobai termékek kínálatunkat!

  • A természetes tisztítószerek használata sem nehéz, és akár magad is előállíthatod ezeket. Ez pár évtizede kézenfekvő volt, csak mi feledkeztünk el egy kicsit ezekről a praktikákról, de könnyen visszahozhatóak.  

Egyszerűen követhető ötleteket az egészségesebb, természetesebb otthonhoz találsz blogcikkünkben is

Ha a mi kínálatunkból vásárolsz, olyan dolgokat szerezhetsz be, amelyek garantáltan hozzájárulnak a Föld egészségéhez, és amelyeket mi a családommal ismerünk, sok esetben elégedetten használunk.

 

Köszönöm, hogy itt vagy, jó vásárlást!

Az oldal tetejére