0Termék

Nincs termék a kosárban.

Product was successfully added to your shopping cart.

Tanácsadás

Üdvözlöm a Tanácsadói oldalon!

Bózvári Eszter környezetvédelmi jogi szakokleveles biomérnök, a Magyar Mérnök és Agrár Kamara tagja vagyok. (kamarai szám: 12-0368)

2009-től segítek magánszemélyeknek és vállalkozóknak környezetvédelmi és biotechnológiai problémák megoldásában.
2020-tól klímavédelmi és éghajlatváltozással kapcsolatos kockázatelemzői tevékenységet is folytatok.

Miben tudok Önnek és cégének segíteni?

Hazai és EU-s pályázatok finanszírozásánál előkövetelmény lett az éghajlatváltozással kapcsolatos kockázati elemzések elkészítése az adott, helyi viszonyokra minden új beruházásnál, illetve meglévő projectek bővítésénél, hiszen az elkövetkező 15-20 évben nagyon drasztikus változások fognak bekövetkezni az időjárásban, amelyek az épületállományt és a termelési folyamatokat is jelentősen érintik.

Az általam elkészített tanulmány nemcsak a klímavédelmi kockázatokat tárja fel, de rámutat arra is, hogy a jelenben milyen beruházásokkal tudja ezeket a kockázatokat költséghatékonyan csökkenteni vagy kiküszöbölni.

Bózvári Eszter

Ingatlan adás-vételben gondolkozik?

Érdemes bevezetni ezt a gyakorlatot az ingatlan adás-vételek terén is, hiszen nem „csak” pár évre vásárol az ember családi házat vagy éppen ipari ingatlant, üzlethelyiséget.

Úgy gondolom, hogy potenciális vevőként érdekelheti:

  • melyik ingatlan, hogyan készíthető fel ezekre a klimatikus változásokra, (segíthet az ingatlan választásban ez az eddig nem ismert nézőpont)
  • érdemes-e napenergiában gondolkodnia, alkalmas-e erre az ingatlan
  • nem viszi-e el az egyre gyakoribbá váló villám esőzés és vihar a tetőt/alapot
  • mit kezdjen az egyszerre lezúduló, akár több hónapnyi csapadékkal?
  • van-e értelme az fúrt kútnak és az öntöző rendszernek
  • az egyre növekvő trópusi éjszakák számának és a nyári csúcshőmérséklet emelkedésének egészségre gyakorolt káros hatásai ellen, kizárólag klíma berendezéssel lehet védekezni?
  • most még „kevés” befektetésből hosszútávon elkerülhető lesz a komoly anyagi kár, amit az éghajlatváltozás okoz?

Eladói oldalról nézve, egy olyan ingatlan, amely rendelkezik egy klímavédelmi kockázatelemzői dokumentációval, kiemelkedő előnyt élvez a többi ingatlannal szemben, hiszen új, hosszútávú és felelősségteljes rálátást biztosít a potenciális vevőknek.

Ingatlan irodák számára szintén előnyt jelent egy ilyen irányú, haladó szemléletmód bevezetése és a tanácsadási lehetőség felkínálása a vevői-eladói oldalnak.

Tanácsadás

* Kötelező mezők