Környezetbarát és finom - a karfiolpizzától a tabuléig

Ha egészségesen szeretnél élni a családoddal, és a bolygónk erőforrásait is kímélni szeretnétek, az étkezés terén érdemes új dolgokat kipróbálni. A gyerekek meglepő módon szívesen fogadják például a bulgurból, csicseriborsóból készült ételeket, ha ezzel is találkoznak.
Ismerős lehet az érv, hogy azért készülnek otthon hagyományos fogások - sült krumpli, hús, tészta - mert annak van sikere.
Valóban vannak, akik nehezen szakadnak el a klasszikus ízektől, de a gyerekek kellően rugalmasak ahhoz, hogy a finom és egészséges alternatív fogásokat is megkóstolják.
A vegetariániumusra nem lehet rábeszélni senkit, ám tény, hogy a zöldséget-gyümölcsöt és gabonát felhasználó étkezés lényegesen környezetkímélőbb (persze ha nem Peruból jön az alapanyag).
Egy másik érdekesség, hogy eleink egyáltalán nem kolbászon és csülkös bablevesen éltek.
A hagyományos magyar paraszti konyha nem volt igazán hús alapú, hiszen ilyet csak disznóvágáskor, ünnepkor ettek.
Az asztalra hétköznapokon puliszka, cibere - egy erjesztett, korpából készült ital -, kukoricakása, kenyér került. A magyaros konyha híres fogásait inkább a 19.-20. századi vendéglős kultúra alakította ki.
Érdekes köreteket és húspótlókat ajánlunk most Nektek, amelyeket fém ételhordóban, némelyiket mosható uzsonnás zacskóban hozni-vinni is lehet. Egy ilyen egészséges finomság akár remek fenntartható ajándék ötlet is lehet.